Pyszne burrito z ryżem po meksykańsku, chili sin carne, tartym serem i awokado.
Przygotuj Rośliniaka:
Krok 1
Sposób 1 Do 1 szklanki mieszanki (100g) dodaj 1/4 szklanki oleju, dokładnie wymieszaj. Odstaw na minutę następnie dodaj 3/4 szklanki wody (170 ml).
Krok 1
Sposób 2 Do szklanki mieszanki dodaj szklankę wody (250 ml).
Krok 2
Wymieszaj dokładnie
Krok 3
Odstaw na 15 minut
Krok 4
Formuj dowolne kotlety pulpety burgery lub użyj jako farszu
Masę możesz dowolnie formować w burgery, pulpeciki, użyć zamiast mięsa mielonego do farszu pierogowego lub sosu. Wystarczy je tylko podsmażyć na patelni przez 5 minut, lub upiec w 180C przez 10 minut.
Niemięso wymieszać z passatą, fasolą,
kukurydzą, papyczkami jalapenio i
przyprawami.
Na środek tortilli dać warstwę ryżu,
niemięsa z passatą, awokado, sera
tartego. Zawinąć i przypiec z obu stron
Podawać ze śmietaną.