Delikatne roślinne pulpeciki w gęstym sosie pieczarkowym.
Przygotuj Rośliniaka:
Krok 1
Sposób 1 Do 1 szklanki mieszanki (100g) dodaj 1/4 szklanki oleju, dokładnie wymieszaj. Odstaw na minutę następnie dodaj 3/4 szklanki wody (170 ml).
Krok 1
Sposób 2 Do szklanki mieszanki dodaj szklankę wody (250 ml).
Krok 2
Wymieszaj dokładnie
Krok 3
Odstaw na 15 minut
Krok 4
Formuj dowolne kotlety pulpety burgery lub użyj jako farszu
Masę możesz dowolnie formować w burgery, pulpeciki, użyć zamiast mięsa mielonego do farszu pierogowego lub sosu. Wystarczy je tylko podsmażyć na patelni przez 5 minut, lub upiec w 180C przez 10 minut.
Mieszankę przygotować wg instrukcji. Z
masy uformować małe klopsiki i piec w
180C przez ok. 10 minut. Na rozgrzanym
oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek i
pieczarki pokrojone w plasterki. Wszystko
razem dusić. Następnie dodać pomidory i
przyprawy. Na koniec do sosu wrzucić
upieczone klopsiki.