Roślinne alternatywy mięsa

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów

Byliśmy obecni jako wystawca na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów, największym wydarzeniu gastronomicznym w Polsce, które rozgrywa się tylko raz w roku. W naszej strefie dostawców, wraz z ponad 100 innymi firmami HoReCa, prezentowaliśmy nasze roślinne alternatywy, zachwycając gości swoimi smakami i nowościami, które zniknęły z naszego stoiska równie szybko, co się pojawiły.
24.10.2023 byliśmy wystawcą na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów.  To wyjątkowe wydarzenie w skali kraju, dla wszystkich osób związanych z gastronomią obywa się tylko raz w roku. Nie zabrakło na nim ciekawych wykładów, prezentacji i warsztatów. Warto zaznaczyć, że Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi, to w Polsce największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii. Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów połączony był ze Strefą Dostawców, w której mogli Państwo porozmawiać z prawie 100 najciekawszymi dostawcami branży HoReCa. Oczywiście nie mogło zabraknąć w niej stoiska Rośliniaka. Na naszym stoisku podczas live cooking szef kuchni restauracji Moonsfera Rafał Krzysztyniak przygotował aż 11 dań z naszymi roślinnymi alternatywami. Odwiedzającym smakowały zarówno panierowane przekąski jak i dania obiadowe. W połowie dnia premierę miała nasza roślinna krewetka w sushi oraz szaszłyki w marynacie. Cieszyły się ogromnym powodzeniem i zniknęły tak szybko jak się pojawiły. Na wydarzeniu było 2.019 uczestników, 90 wystawców na 72 stoiskach. Dziękujemy za liczne odwiedziny i przemiłe rozmowy. Do zobaczenia za rok!

Masz pytania? Wyślij wiadomość.