Z nostalgią wspominasz niedzielne obiady u babci? Z naszym przepisem na mielone możesz przenieść się w do tamtych czasów.
Przygotuj Rośliniaka:
Krok 1
Sposób 1 Do 1 szklanki mieszanki (100g) dodaj 1/4 szklanki oleju, dokładnie wymieszaj. Odstaw na minutę następnie dodaj 3/4 szklanki wody (170 ml).
Krok 1
Sposób 2 Do szklanki mieszanki dodaj szklankę wody (250 ml).
Krok 2
Wymieszaj dokładnie
Krok 3
Odstaw na 15 minut
Krok 4
Formuj dowolne kotlety pulpety burgery lub użyj jako farszu
Masę możesz dowolnie formować w burgery, pulpeciki, użyć zamiast mięsa mielonego do farszu pierogowego lub sosu. Wystarczy je tylko podsmażyć na patelni przez 5 minut, lub upiec w 180C przez 10 minut.
Rośliniaka przygotować wg instrukcji. Formować kotlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na patelni. Ziemniaki ugotować, posypać koperkiem. Ogórka obrać pokroić w plasterki połączyć z jogurtem doprawić do smaku.