Roślinne Meksykańskie taco z Rośliniakiem - przepis
Obłędnie doprawiona roślinna wołowina z jalapeno, sosem serowym w chrupiących tortillach.
Przygotuj Rośliniaka:
Krok 1
Sposób 1 Do 1 szklanki mieszanki (100g) dodaj 1/4 szklanki oleju, dokładnie wymieszaj. Odstaw na minutę następnie dodaj 3/4 szklanki wody (170 ml).
Krok 1
Sposób 2 Do szklanki mieszanki dodaj szklankę wody (250 ml).
Krok 2
Wymieszaj dokładnie
Krok 3
Odstaw na 15 minut
Krok 4
Formuj dowolne kotlety pulpety burgery lub użyj jako farszu
Masę możesz dowolnie formować w burgery, pulpeciki, użyć zamiast mięsa mielonego do farszu pierogowego lub sosu. Wystarczy je tylko podsmażyć na patelni przez 5 minut, lub upiec w 180C przez 10 minut.
Rośliniaka przygotować zgodnie
z instrukcją, następnie dodać
przyprawy i wymieszać
dokładnie. Rośliniaka
przełożyćna rozgrzaną patelnię,
rozdrobnić przy pomocy łopatki i
smażyć do zrumienienia się
masy.
Taco nafaszerować
podsmażonym rośliniakiem,
dodać pokrojone warzywa i
posypać serem.