Roślinne alternatywy mięsa

Roślinne Pierogi - przepis

Zaskocz wszystkich i przygotuj z nami roślinną wersję pierogów z mięsem. Nawet babcia będzie pod wrażeniem.

Przygotuj Rośliniaka:

Krok 1

Sposób 1
Do 1 szklanki mieszanki (100g)
dodaj 1/4 szklanki oleju, dokładnie wymieszaj. Odstaw na minutę następnie dodaj 3/4 szklanki wody (170 ml).

Krok 1

Sposób 2
Do szklanki mieszanki dodaj szklankę wody
(250 ml).

Krok 2

Wymieszaj
dokładnie

Krok 3

Odstaw na 15 minut

Krok 4

Formuj dowolne kotlety
pulpety burgery lub użyj jako farszu

Masę możesz dowolnie formować w burgery, pulpeciki, użyć zamiast mięsa mielonego do farszu pierogowego lub sosu. Wystarczy je tylko podsmażyć na patelni przez 5 minut, lub upiec w 180C przez 10 minut.

5 min
10 min / 180°
  • mąka pszenna – 500g
  • sól – 1 łyżeczka
  • ciepła woda – 280mln
  • cebula – 1szt
  • Rośliniak – 315g

Propozycja podania:

Sposób przygotowania

Rośliniaka przygotować wg instrukcji. można dodać przesmażoną na oleju cebulkę. Mąkę wymieszać z dobrze ciepła woda dodać sól i zagnieść. Ciasto można na chwilę przykryć miską (wtedy stanie się elastyczne). Rozwałkować i wycinać krążki. Nadziewać przygotowanym farszem.

Masz pytania? Wyślij wiadomość.