Rośliniak grupa technologów, dietetyków i specjalistów z sektora gastronomicznego. Byliśmy niezadowoleni z mdłości, braku smaku, długich składów i braku wartości odżywczych tak zwanych „zamienników mięsa”. Postanowiliśmy przełamać schematy, stworzyć skandalicznie pyszne alternatywy dla mięsa i ryb które zadowolą nawet najbardziej wymagających miłośników mięsa
Strategia V8 – Czyli co mają wspólnego mocarne, pięknie brzmiące ale paliwożerne silniki z mięsem?
Ludzie, a szczególnie męska część społeczeństwa po prostu lubią auta, które są dynamiczne, wciskają w fotel, a przy tym nieziemsko brzmią, jednak takie pojazdy mają swoje wady – choćby wysokie spalanie. A co jeśli udałoby się stworzyć samochód z powyższymi zaletami o spalaniu 5 litrów na setkę? A co jeśli można byłoby zrobić pyszne, pełnowartościowe dania mięsne czy rybne bez potrzeby hodowli i zabijania zwierząt?
To jest właśnie nasza misja, chcemy tworzyć tak smaczne produkty byśmy sami jako mięsożercy chcieli je jeść, a jednocześnie z tak dobrym składem i wartościami odżywczymi byśmy chcieli je dać swoim dzieciom.
CEO / Founder
Specjalista ds. gastronomii
Specjalista w zakresie gastronomii 30 lat doświadczenia
Technolog terenowy
Wdraża produkty na rynku i doradza klientom, z zawodu i zamiłowania dietetyk
Asystentka działu technologii i zarządu
Młodszy technolog
Jeśli chcesz do nas dołączyć i masz doświadczenie wyślij CV w formularzu poniżej