Roślinne alternatywy mięsa

Rośliniak na warsztatach i mini-targach w Katowicach

Ekipa Rośliniaka dzięki uprzejmości firmy CHEFS CULINAR, profesjonalnego dystrybutora w segmencie food service, uczestniczyła w warsztatach połączonych z mini-targami, które zostały zorganizowane dla firmy AMB Group. 

Na zaproszenie firmy CHEFS CULINAR, profesjonalnego dystrybutora w segmencie food service, ponownie mieliśmy okazję gościć na warsztatach połączonych z mini-targami, które zostały zorganizowane dla firmy AMB Group. Event był dedykowany dla kadry zarządzającej oraz szefów kuchni z kantyn prowadzonych pod marką Business Bar w największych zakładach przemysłowych w Polsce. CHEFS CULINAR ponownie zaprosił do udziału w imprezie swoich najlepszych dostawców, cieszymy się, że mogliśmy po raz kolejny uczestniczyć w takim wydarzeniu.

Prezentowaliśmy na mini targach produkty przekąskowe Rośliniaka – nuggetsy a’la qrczak w towarzystwie wyśmienitych sosów Fanex a w części warsztatowej nasz Chef Rafał Krzysztyniak przygotował wspólnie z ekipą z AMB Group dania z wykorzystaniem Rośliniakowych produktów – roślinnej alternatywy dla wołowego mięsa mielonego oraz „kurczaka” i „łososia” w wersji roślinnej. Przygotowane zostały panierowane w panko kulki z roślinnego mięsa nadziane śliwką suszoną macerowaną w brandy, roślinny „qrczak” curry z jaśminowym ryżem oraz Rośliniakowy „łosoś” pod pierzynką ze świeżego szpinaku. 

Dania zostały podane na gorącym bufecie razem z potrawami, przygotowanymi na bazie produktów wszystkich firm uczestniczących w tym wydarzeniu. Całość prezentowała się naprawdę bardzo dobrze!

Impreza tradycyjnie zakończyła się częścią rozrywkową na której pracownicy i kierownictwo AMB Group a także wystawcy i przedstawiciele Chefs Culinar bawili się świetnie!

Serdecznie dziękujemy za możliwość udziału w kolejnym już wydarzeniu, cieszymy się, że możemy przybliżać żywność roślinną kolejnym grupom profesjonalistów z branży HoReCa. Do następnego razu i  Smaczengo!

Masz pytania? Wyślij wiadomość.